Müşteri Hizmetleri
-
-
E-Posta
bilgi@dekogranit.com.tr
Müşteri Hizmetleri
E-Posta
Akrilik polimer teknolojisi ile üretilmiş, ekstra uv dayanımlı, ekstra formüle edilmiş, uzun ömürlü, tam elastik, çatlama ve kopma yapmayan, R3 ve R4 sınıfında tamir harcına eklenerek kullanılan su izolasyon malzemesidir. Renk; Süt kıvamında beyaz sıvı. Özellikleri; Çatlak köprüleme, betondaki kılcal ve rötre çatlaklarını kapatma özelliğine sahiptir. Yüksek aşınma mukavemeti ve direncine sahiptir. Su geçirmez ve pozitif su basıncından etkilenmez. İnsan ve çevre sağlığına zararlı değildir, zift, asfalt, solvent, çözücü ve izosiyanat vs. gibi zararlı kimyasallar içermez. İçme suyu ile teması uygundur. Sıcak ve soğuk havadan, güneşten, kardan ve yağmurdan etkilenmez. Klor vb. kimyasallara karşı dirençlidir. Donma-çözülme etkisi ve buz çözen tuzların korozif etkisine karşı koruyucudur. Uv ışınlarına, mekanik darbelere ve aşınmaya karşı ekstra dayanımlı ve dirençlidir. Tam elastik yapıdadır. Düşük sıcaklıklarda esnekliğini korur. Çatlama, kopma ve dökülme yapmaz. Üzerinde gezilebilir, insan trafiğine uygundur, beton çatılarda, teraslarda, yürüme yollarında, asfalt kaplamalarda kullanılabilir. Her türlü inşaat yapısıyla mükemmel birleşme sağlar. İşçilik giderleri düşüktür, su gerektirmez, karıştırılması, uygulaması kolay ve hızlıdır. Hem ekonomik hem de uzun ömürlüdür. 1 cm’ye kadar kılcal çatlakları kapatır. Radyan ısıyı geçirmez. %10-15 oranında ısı yalıtımına katkı sağlar. Yüzeylerde teneffüs özelliği vardır, nefes alır. Su almayan yüzeylerde nem ve küf oluşumunu engeller. Banyo, tuvalet, mutfak, havuz vb. ıslak hacimlerde kullanıma uygundur, üzerine her türlü seramik, mozaik, fayans vs. kaplanabilir. Yük trafiğine maruz kalan yüzeyler, şap, karo vs. gibi koruyucu bir kaplama malzemesi ile kaplanmalıdır. Yanmaz özelliği vardır. Üzeri boyanabilir. Harç hazırlandıktan sonra gözenek, çukur, çatlak ve deliklerde dolgu malzemesi olarak da kullanılabilir.
Uygulama Alanları; İç ve dış mekanlarda, yatayda ve düşeyde, temeller, perde ve istinat duvarları, tüneller, havuz, su deposu, kaplıca, hamam, tuvalet, banyo ve mutfak gibi fayans altı ıslak hacimlerde, balkon ve teraslar, toprak altında ve üstünde kalan yapılar, asansör kuyusu, saçaklar, oluklar, baca dipleri, dış cephe ve kaplamaların ek yerlerinde, dilatasyon ve genleşme derzleri gibi detaylar ve her tür yapının sudan korunması ve su yalıtımında tuğla, briket, sıva, çimento, brüt beton, seramik, fayans vb. kaplamalar üzerine kullanılabilir. Ahşap, sunta, kontrplak, metal yüzeyler ve negatif su basıncına maruz kalan yüzeylerde kullanılmaz.
Yüzey Hazırlama: Beton, brüt beton, yeni sıvalı yüzeylerde priz süresi beklenmeli (28 gün), gevşek sıva ve beton tanecikleri ve kalıntıları yüzeyden spatula, raspa veya benzeri yöntemlerle temizlenmelidir. Eski su-solvent bazlı boyalı yüzeyler temizlenmeli, yüzeylere zımpara yapılması tavsiye edilir. Uygulama yapılacak eski yüzeylerin sağlamlığı kontrol edilip zayıf, dayanıksız yüzeyler temizlenmeli, zemindeki boşluklar, çukurlar, delikler vb. ilk olarak Masuta 1 Su Yalıtım Harcı veya Zamk Masuta 8 Tam Elastik Su Yalıtım Sıvısı ile hazırlanan harç ile düzeltilmelidir. Aderans problemi yaşanan ve yapışma sorunu olacak yüzeyler ve eski seramik, fayans vb. kaplamalara uygulama öncesinde mutlaka Zamk Brüt Beton Astarı uygulanmalı ve tam kurumadan yüzey hafif yapışkan iken uygulamaya başlanmalıdır. Gerekirse yüzey, basınçlı su, su veya hava jeti, iğne uçlu veya mekanik temizleyici veya aşındırıcı makine ile temizlenmeli gerekirse brüt betona kadar inilmeli ve uygulamaya hazır hale getirilmelidir. Uygulama yapılacak yüzeylerin, göllenme yapmayacak bir eğime(min.%5) sahip olması ve eğimin su giderleri yönünde olması gerekir. Yüzeyler uygulama öncesi her türlü toz, kir, yağ ve her türlü aderans azaltıcı kalıntılardan arındırılmış, su ile yıkanmış, temiz ve nemli olmalıdır. Gerekli durumlarda yüzey su ve sabunlu ılık su ile yıkanmalıdır. Uygulama yüzeyi hazır hale geldikten sonra temiz su ile ıslatılmalı, su tabakası yok olunca, 2 saat sonra hafif nemli halde iken uygulamaya başlanmalıdır.
Karışımın Hazırlanması; Zamk Masuta 8 Tam Elastik Su Yalıtım Harcı Sıvısı 2-3 dakika düşük devirli (400-500 d/d) karıştırıcı ile karıştırılmalı ve sonrasında uygun bir kaba alınmalıdır. R3 veya R4 sınıfı 25 Kilogramlık Tamir Harcı yavaş yavaş ilave edilerek düşük devirli (400-500 d/d) karıştırıcı yardımı ile 5-10 dakika karıştırılmalıdır. Topak kalmayacak, sürülebilir ve homojen kıvamda bir harç elde edilmelidir. Mala ile uygulamada, macun kıvamında karışım elde etmek için 25 Kilogram R3 veya R4 sınıfı Tamir Harcına Zamk Masuta 8 Tam Elastik Su Yalıtım Harcı Sıvısı %15-20 oranında azaltılarak ilave edilmelidir. Hazırlanan harç 2-3 dakika dinlendirildikten sonra uygulama öncesinde tekrar karıştırılmalı ve hava şartlarına bağlı olarak 1 saat içinde kullanılmalı ve sertleşmiş, kurumuş malzemeye su ilave edilerek kullanılmamalıdır. Çok sıcak, rüzgârlı havalarda ve çok emici yüzeylere yapılan uygulamalarda karışıma 0,500 kilogramdan fazla olmamak şartıyla temiz su eklenip tekrar karıştırılmalıdır. Daha fazla su eklenmesi harcın çökmesini ve ürünün kalitesini kötü yönde etkileyebilir.
Uygulama; Gözenek, çatlak ve çukurların doldurulmasında harcı mala ile boşluklara yerleştiriniz. Birleşim ve ek yerleri, dikey-yatay derzler ve köşelerde, sızdırmazlığın devamlılığını sağlamak amacıyla file, pah veya dilatasyon bandı birinci katı uygularken kullanılmalıdır. File gözeneklerine fırça veya mala ile yedirilmeli ve yüzeyde herhangi bir toplanma olmamalıdır. Minimum iki kat veya isteğe bağlı üç kat olarak fırça, mala veya uygun püskürtme ekipmanı ile uygulanmalıdır. Her kat yüzeyde tek bir yönde ve kalınlığı en az 0,5 mm en çok 1 mm’yi geçmeyecek şekilde uygulanmalıdır. Uygulama sonrası katman kalınlığı iki katta 1-2 mm, üç katta 1,5-3 mm arasında olmalıdır. Bir sonraki kat önceki kat sertleştikten sonra, dik yönde ve düzgün şekilde yapılmalıdır.
Temel, perde, istinat duvarları ve basınçlı suya maruz kalan yüzeylerde üç kat uygulanması tavsiye edilir. Uygulama aletleri su ile temizlenmelidir. Uygulama yapılırken altı düz ayakkabı ile uygulama yapılması gerekir. Direkt güneş ışığına maruz kalabilecek yerlerde koruyucu kaplama sürülmesi, mekanik darbelere maruz kalabilecek yüzeylerde üzerine şap, seramik, fayans vb. gibi koruyucu uygulaması yapılmalıdır. Uygulamadan en az 1 gün sonra seramik, fayans vb. kaplama uygulaması yapılmalıdır. Özellikle üzerine uydu anteni, güneş enerjisi panelleri ve su deposu monte edilecekse ayrı bir platform yapılması gerekir. Montaj ankrajlarının su yalıtım tabakasını delmemesi gereklidir ve delinen yüzeyler uygulanan ürünle tekrar hemen onarılmalıdır. Sıcak havalarda, güneş ışığına direk maruz kalan yüzeylerde sabah erken saatler tercih edilmeli, saat 11.00-15.00 arası uygulama yapılmaması ve gölge olan alanlarda uygulama yapılması tavsiye edilir. Uygulanmış yüzeyler en az 24 saat yağmur, kar, su, hava akımı ve dondan korunmalıdır çatlamayı önlemek için direkt güneş ışığından korunmalı ve gerekirse yüzey ıslatılıp nemli tutulmalıdır. Dekoratif olmadığı için yağmur veya rutubetli hava koşullarında renk değişimi olması ürünün performansını etkilemez. Uygulama esnasında ve ürün kuruma süresi boyunca yüzey ve ortam sıcaklığının en az +5C° en çok +35°C arasında olmalıdır. Ürünlerimizin, 30.06.2007 tarih 26568 no’lu İnşaat Genel Teknik Şartnamesi ’ne uygun yapılan alt yapı yüzeylerinde uygulanması gerekmektedir.
Uygulama Aleti: Fırça, mala veya uygun püskürtme ekipmanı ile uygulanmalıdır.
İnceltme: Kullanıma hazırdır, su karıştırılmaz ve inceltme yapılmaz. 25 Kilogramlık Tamir harcına 10 Kilogramlık Masuta 8 Tam Elastik Su Yalıtım Harcı Sıvısı ilave edilmelidir.
Sarfiyat: Yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına bağlı olarak 0,5-1 mm kalınlık ve tek katta bir metrekarede 1,200-1,700 kilogram uygulanır. Kesin sarfiyat için kontrollü numune çalışması yapılmalıdır.
Kuruma Süresi; (20°C, 65% HR’de) İlk kuruma 2-4 saat, katlar arası bekleme 4-6 saat, en çok 24 saat, 24 saatten fazla olursa yüzeyi basınçlı su ile hafifçe temizleyin. Tam kuruma en az 48 saat, mukavemet kazanma ve kaplama yapılması için 24 saat, test ve su geçirimsizlik kazanma 7 gün. Sıcaklık ve nem oranındaki değişim kuruma süresini uzatabilir.
Depolama; 5C°-35C° ortam sıcaklığı, ağzı kapalı ambalajında, doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru ortamda, dondan korumak suretiyle 2 yıl depolanabilir.
Uyarılar; H317:Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. P101:Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. P102:Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın. P103: Kullanmadan önce etiketi okuyun. P261:Tozunu/dumanını/gazını/sisini/buharını/spreyini solumaktan kaçının. P280:Koruyucu eldiven/koruyucu kıyafet/göz koruyucu/yüz koruyucu kullanın. P333+P313:Ciltte tahriş veya kaşıntı söz konusu ise: Tıbbi yardım/müdahale alın. P501:İçeriği/kabı yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası mevzuata uygun şekilde bertaraf edin.
Ambalaj; 10 kg’lık plastik ve teneke kovalarda.