Müşteri Hizmetleri
-
-
E-Posta
bilgi@dekogranit.com.tr
Müşteri Hizmetleri
E-Posta
Evinizin yapısının uzun ömürlü olması için dış cephe kadar zemine yapılan su yalıtımına ihtiyaç vardır. Zemin su yalıtımı beton da dâhil olmak üzere birçok farklı döşeme tipine uygundur. Öncelikle temellerin su geçirmez hale getirilmesi oldukça önemlidir. Akrilik polimer teknolojisi ile üretilmiş malzemeler ile yapılan su yalıtımı uygulaması çeşitli hasarlardan korunmanıza yardımcı olacaktır.
Zemin su yalıtımına başlamadan önce, uygulama yapılacak olan alanın her türlü tozdan ve kirden arındırılması gerekir. Bir sonraki adım ise, yalıtım yapılacak olan yüzeyin astarla kaplanmasıdır. Bir boya silindiri ya da boya fırçası kullanılarak, astar eşit şekilde kullanılmalıdır. Zemin su yalıtımında öncelikle arka köşeden başlanmalı ve duvarların etrafı yapılmalıdır. Astarın kuruması beklendikten sonra ise ortaya çıkan çatlaklar doldurulmaya başlanabilir. Bu sayede tüm alanlar su geçirmez olacak ve özellikle nemi çeken çatlaklar ve boşluklar kapatılmış olur. Uygulama yapılan astarın tamamen kuruması için beklenmelidir. Bunun ardından zemine su yalıtımı malzemelerinin uygulanması gerekir. Su yalıtım uygulamasının iki kat yapılması gerekmektedir. Su Yalıtımı için uygulama alanlarına göre farklı türlerde malzemeler kullanılabilir. Çimento tipi su yalıtım bu materyallerden biridir. İç ve dış alanlarda, ıslak hacimlerde, su depoları ve yüzme havuzlarında, metro istasyonlarında ve tünellerde bu malzeme kullanılır. Bunun yanı sıra bodrum katlarında da bu malzemeler kullanılabilir.
Çevre dostu bu ürünün insan sağlığına hiçbir zararı da bulunmamaktadır. Akrilik polimer teknolojisi ile üretilen su yalıtım malzemesi ise uzun ömürlü olması ile dikkat çeker. Epoksi zemin kaplama materyalleri ise, üretim tesislerinde, hastanelerde, otellerde ve otoparklarda sıklıkla kullanılan malzemelerden biridir.